Kindercoaching

Jouw kind wordt begeleid in het proces naar geluk op de manier die bij hem of haar past.

Spelenderwijs gaan we opzoek naar wat hij of zij nodig heeft om gelukkiger en met meer zelfvertrouwen in het leven te staan.

Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend en gratis zodat jullie kunnen ervaren of het goed bij ons voelt.

Kindercoach amsterdam

Waarom Kindercoaching?

Ieder kind kan weleens uit balans raken en minder lekker in z'n vel zitten. Dat hoort bij het opgroeien. Maar als je kind langdurig verdrietig, angstig of boos is en minder levenszin heeft, kan dat heel vervelend zijn.

Voelt jouw kind zich niet fijn en hebben jullie er wat extra hulp bij nodig? Dan is een kindercoach een oplossing om jullie weer op het goede spoor te helpen.

Hieronder vind je meer informatie over wat een kindercoach precies doet en waarmee een kindercoach kan helpen.

Wanneer naar een kindercoach?

Een kindercoach begeleid kinderen en ouders die een specifieke vraag hebben over het gedrag of sociale-emotionele ontwikkeling van hun kind. Als ouder doe je wat je kunt, maar soms kan je vastlopen in de hulp die je jouw kind wilt geven. Het is erg lastig wanneer je kind niet lekker in zijn of haar vel zit. Je wilt dat je kind weer gelukkig en vrolijk is, met plezier naar school gaat en vol zelfvertrouwen in het leven staat.

Een kindercoach kan je helpen om dit samen met jou en het kind te realiseren.

kind coaching

Hieronder heb je een aantal voorbeelden van voorkomende problemen bij kindercoaching :

 • moeite met constante wisselingen
 • verlatingsangst
 • onzekerheid
 • boosheid, frustratie of woedeaanvallen
 • piekeren
 • faalangst
 • verdriet
 • hooggevoeligheid
 • moeite met emoties uiten
 • schoolproblemen of achterstand op school
 • stress of spanningen
 • moeite met slapen
 • buikpijn of hoofdpijn zonder lichamelijke oorzaak
 • pesten of gepest worden
 • moeilijke situaties: scheiding, verlies van een dierbare, verhuizing


Coaching kinderen

Een kindercoach helpt jouw kind zich weer fijner te voelen door te kijken naar wat hij precies nodig heeft. Tijdens de kindercoaching sessies gaan we met jouw kind opzoek naar waar hij last van heeft en hoe hij daarmee omgaat. Door coaching technieken zoals gesprek, rollenspel en visualisatie gaan de coach en jouw kind naar oplossingen zoeken met betrekking tot de situatie waar hij of zij vast in zit. Jouw kind leert  zichzelf beter kennen, zijn kwaliteiten, alles wat er van binnen gebeurt en hoe hij met moeilijke emoties kan omgaan. Kindercoaching geeft jouw kind een extra steun in zijn rug om steviger in z'n schoenen te staan.

Een kindercoaching traject bestaat uit gemiddeld 5-10 coaching sessies. De kindercoaches streven er naar om het coaching traject zo kort mogelijk te houden. Het kan zijn dat er meer sessies nodig zijn als een kind bijvoorbeeld een trauma heeft opgelopen. Elke kindercoach sessie duurt 1 uur.

Wat doet een kindercoach?

kindercoaches

De kindercoach biedt hulp aan kinderen tussen 4 en 12 jaar. Het is een laagdrempelige en kortdurende vorm van coaching waarbij de aanpak iedere keer aangepast wordt, afgestemd op dit unieke kind. Als je kind niet goed in zijn of haar vel lijkt te zitten, kan een kindercoach helpen. Het kind staat bij een kindercoach centraal. Tijdens de kindercoaching sessies er is veel aandacht voor wat er goed gaat en wat het kind al kan. Het kind wordt verder gestimuleerd om op een positieve manier te denken en meer in contact te komen met zichzelf. Op deze manier vergroot het kind zijn eigen kwaliteiten en kan het weer grip krijgen over zijn problemen.

Door de kindercoaching sessies wordt het onderbewustzijn geactiveerd en wordt het kind geholpen om het probleem zelf aan te pakken. In andere woorden, de kindercoach helpt jouw kind zichzelf te helpen.

Een kindercoach stelt geen diagnose en geeft geen therapie. Kindercoaching gaat over normale ontwikkeling van een kind en problemen die daarbij passen. Voor afwijkende ontwikkeling kan je terecht bij de kinderpsycholoog.

Integratieve werkwijze van kindercoaching

Het doel van integratieve coaching is groei. Je kind wordt geholpen zichzelf te helpen. Integratief betekent dat er naar het hele kind wordt gekeken en niet alleen naar de probleem. Het gaat dus over de emoties, het gedrag, het denken, het fysieke en de spirituele beleving. Het kind staat altijd centraal en de aanpak is altijd anders, afgestemd op dit unieke kind.

Je kind weet het, kan het en doet het.

De integratieve kindercoaching gaat uit van het principe: Het kind weet het, kan het en doet het. Het kind is deskundig over zichzelf want hij kent zichzelf al jaren lang. Door de sessies wordt het onderbewustzijn geactiveerd en je kind wordt begeleid in het proces naar geluk op zijn of haar eigen wijze. Dit kan verbaal zijn, maar meestal gebeurt dit spelenderwijs. In de praktijk kunnen de kinderen allerlei spel en speelgoed vinden - alles wat ze nodig hebben om het zelfhelend vermogen te activeren.

Lees meer: Overig Aanbod

Neem contact op